Ciucholand - Szmatland - Second-hand.... odwiedzacie ? |
Autor |
Wiadomość |
**FifthAvenue

|
Wysłany: 2006-12-09, 15:52 Ciucholand - Szmatland - Second-hand.... odwiedzacie ?
|
|
|
Czy kupujecie rzeczy w takich sklepach ?
Podzielcie się adresami i opiniami o takich sklepach. Gdzie mozna coś fajnego znależć ?
Gdzie nie chodzić, bo nie warto ? |
|
|
|
 |
*Dzarusia
Forumowa maruda :P

|
Wysłany: 2006-12-09, 15:55
|
|
|
Ja moze nie chodze, bo po prostu nie lubie chodzic po sklepach z ciuchami ... za to moja mama nadrabia za mnie i ciagle cos mi podrzuca |
_________________ Faceci dojrzewają do siódmego roku życia, potem już tylko rosną..
 |
|
|
|
 |
madzia8181

|
Wysłany: 2006-12-11, 11:14
|
|
|
Lumpeks lumpeksowi nie równy jak i inne sklepy.
Ja mam ulubiony sklepik, gdzie nie smierdzi i czesto bardzo eleganckie panie wybierają rzeczy. Zagladam tam nie tylko dlatego, że jest taniej, a dlatego, ze mozna tam znalesc naprawde fajne ciuszki, czesto markowe. Czasem trafiaja sie takie perełki, że az oko cieszy |
|
|
|
 |
Ciril
Mum of Blue Shark

|
Wysłany: 2006-12-11, 11:21
|
|
|
ja bym może i pochodziła, tylko nie mam zdolności szperania... Kupuję jak coś mi się rzuci w oczy, a jak nie widzę to nie kupię. A w secondach trzeba szperac... |
|
 |
madzia8181

|
Wysłany: 2006-12-11, 11:47
|
|
|
nienawidze takich gdzie rzeczy sa wrzucone w kosze. omijam je szerokim lukiem. na szczescie wiekszosc tych sklepow ma rzeczy powieszone na wieszkach i latwiej jest szybko przjerzec |
|
|
|
 |
adriannaaa

|
Wysłany: 2006-12-11, 11:54
|
|
|
madzia podziel się adresami:) ja kupuję na piotrkowskiej - choc osttnio coraż rzadziej - kiedyś było lepiej, na kościuszki jest kilka fajnych sklepów - zwłaszcza jeden - przystanek kolo manufaktury - ceny trochę wyzsze, ale towar raczej pierwsza klasa:)
mam też swój sklep w Poznaniu, ale jak jestem juz u rodziców, to nie mam acej czasu na łażenie po sklepach
Swoja drogą - nieraz wole ubierać się włąsnie w lumpeksie, niz w "normalnym" sklepie - bo przynajmniej mam pewnosć, ze pół miasta nie bedzie chodziło w takich samych spodniach jak ja... A dotego jest to jedyna mozliwosć kupienia moich ulubionych marek za niskie pieniadze, i do tego w Polsce - nie wiem,czy gdzies u nas mozna dostać ciuchy Oasis, next czy Florence + Fred ? |
_________________ Typ kobiety, co spala kotlety;)
 |
|
|
|
 |
**FifthAvenue

|
Wysłany: 2006-12-12, 12:22
|
|
|
Dziewczyny ! Zachwalacie sklepy, to powiedzcie GDZIE !!!!! Ja jestem bardzo ciekawa, chętnie bym kiedyś poszła.
Jakoś do tej pory nie miałam tego szczęścia, zeby w grzebalni cos znależć... Albo odrzucał mnie smrodek, albo w ogóle nie zauważałam takiego sklepu.... Jak będę wiedziała gdzie iśc to może będę miała więcej szczęścia ? |
_________________ DON'T HATE ME BECAUSE I'M BEAUTIFUL.HATE ME BECAUSE YOUR MAN THINKS I AM !
  |
|
|
|
 |
szczako

|
Wysłany: 2006-12-13, 16:26
|
|
|
No właśnie - gdzie te super sklepy??
Czasem się przejdę do jakiegoś i nawet uda mi się coś super wypatrzyć. Ostatnio byłam w tym dużym na Piotrkowskiej (w starym TeZecie). Wybór spory, nie śmierdzi, a rzeczy wiszą na wieszakach, więc łatwiej się to przegląda. |
|
 |
Alma_
Administrator

|
Wysłany: 2006-12-13, 16:31
|
|
|
Jest taki jeden fajny, na Piotrkowskiej między Radwańską a Żwirki, jak się idzie w stronę Placu Wolności po prawej stronie, koło sklepu z farbami, po schodkach w dół.
Ale baaardzo dawno juz tam nie byłam |
_________________ |
|
|
|
 |
*Fionka
Gospodarka

|
Wysłany: 2006-12-13, 16:57
|
|
|
Jakoś nigdy mi nie jest po drodze zajrzeć do ciucholandu, a wiele dobrego o takich sklepach słyszałam.
Chyba mam nowe postanowienie noworoczne - zacząć chadzać po secondhandach |
|
 |
Alma_
Administrator

|
Wysłany: 2006-12-15, 16:54
|
|
|
On się kiedyś nazywał "No 1" czy jakoś tak - ale nie byłam tam bardzo dawno, więc nie wiem.
Był tam jakiś salon samochodowy niedaleko (chyba Toyota) i zaraz potem ten sklepik, a za nim farby i meble kuchenne. |
_________________ |
Ostatnio zmieniony przez Alma_ 2006-12-15, 16:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adriannaaa

|
Wysłany: 2006-12-16, 01:16
|
|
|
znalazłam jeszcze jeden, na Nowosolnej bodajze - nr 8. ( od placu wolności - w dół, jakby przedluzenie piotrkowskiej) Bardzo ładne ciuszki, ceny od 20 zlotych w górę za dany ciuch. |
 |
|
|
|
 |
**FifthAvenue

|
Wysłany: 2006-12-16, 01:23
|
|
|
adriannaaa napisał/a: | na Nowosolnej bodajze |
na Nowomiejskiej może... ? |
_________________ DON'T HATE ME BECAUSE I'M BEAUTIFUL.HATE ME BECAUSE YOUR MAN THINKS I AM !
  |
|
|
|
 |
adriannaaa

|
Wysłany: 2006-12-16, 01:24
|
|
|
mozliwe - znam tylko kilka nazw ulic w Lodzi mogło mi się cos pomylic |
 |
|
|
|
 |
**FifthAvenue

|
Wysłany: 2006-12-16, 01:25
|
|
|
nie martw się, ja też tylko kilku znam
Z topografii jestem BETON ! |
  |
|
|
|
 |
adriannaaa

|
Wysłany: 2006-12-16, 01:28
|
|
|
heh, Łatwiej mi wytłumaczyć "wizualnie" co jest koło czego, ale ulicami dlatego tez nada stoję na stanowisku, że ten 2 moj lepsiejszy lumpeks jest na kosciuszki, a nie na zachodniej:))) |
 |
|
|
|
 |
Linka
mama Haneczki

|
Wysłany: 2006-12-16, 08:57
|
|
|
Jakoś nie mogę się przemóc...kiedyś spróbowałam i odrzucił mnie zapach i widok skotłowanych ciuchów wyrzuconych na kupę w której się grzebie.
Pewnie nie w każdym ciuchlandzie tak jest, ale uraz został.... |
|
 |
*misia-misia
Majkomama :)

|
Wysłany: 2006-12-16, 18:06
|
|
|
Czasem chodzę, ale nie do takich "grzebanek", od których śmierdzi już na odległość.
Chodzę do takich w miarę... pachnących świeżością, schludnych i czystych, gdzie ubrania wisza na wieszakach. Mam w Łodzi dwa fajne punkty, na Zamenhoffa i na Piłsudzkiego
Można tam znaleźć markowe ciuchy typu H&M i Wrangler |
|
 |
kasiczek
|
Wysłany: 2006-12-20, 21:46
|
|
|
ciuchy z ciuchów mają gwarancję!!!! gwarancję że nie zmienią rozmiaru , fasonu lub koloru po pierszym praniu. Takie jest moje podejście. A jeśli nawet coś zrobie z tym ubrankiem( a mam talent do odbarwienia, podarcia, rozprucia) to nie żal koszulki za 10. A jeśli to samo się stanie z kiepskiej jakości ciuchem ze sklepu to wrrr. Kiedyś z każdą rzeczą którą kupiłam W Jacckpocie ( nie wiem jak to sie pisze, ale chyba wiedzie o co chodzi) coś mi się działo> Odbarwiały się natychmiast. Po czwartej przestałam tam kupować. A jesli chodzi o ciuchy na Piotrkowskiej to są dwa,fakt że drogo tam jest, ale bardzo fajne rzeczy.Jeden w okolicach katedry, a drugi w kierunku centralu , po drugiej stronie( ten po schodach, obok sklepu z farbami) |
|
|
|
 |
Alma_
Administrator

|
Wysłany: 2006-12-20, 21:48
|
|
|
kasiczek napisał/a: | drugi w kierunku centralu , po drugiej stronie( ten po schodach, obok sklepu z farbami) |
To ten, o który ja pisałam! |
_________________ |
|
|
|
 |
|