Łódzkie Forum Ślubne i Poślubne Strona Główna Łódzkie Forum Ślubne i Poślubne
...trochę inne forum ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Twoja indywidualna strona ślubnaTwoja strona ślubna
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
IGRASZKA

Ocena za tzw. "całokształt" - proszę o głosowanie wyłącznie na podstawie własnych doświadczeń! (skala szkolna od 1 do 6)
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
50%
 50%  [ 3 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
50%
 50%  [ 3 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
@Alma_ 
Administrator

Wysłany: 2006-12-06, 16:07   IGRASZKA

Temat, w którym możemy wymienić się opiniami na temat sali weselnej IGRASZKA w Łodzi przy ul. Kilińskiego.
Strona www: http://www.igraszka.net/

Zapraszam :mrgreen:

Dodałam ankietę.
Proszę o ocenę sali (za tzw. "całokształt").
O udział w ankiecie proszę wyłącznie osoby, które osobiście bawiły się w danym miejscu (najlepiej jako organizatorzy imprezy).
Skala ocen jak w szkole - od 1 (minimum) do 6 (maksimum).
Dziękuję :D
Alma_

bruni

Wysłany: 2007-07-29, 20:49   

nie wiem czemu, nie mogę zagłosować w ankiecie, więc napiszę...
od razu bez ogródek, że sala należy do osób, które są mi bliskie, ale właścicielem nie jestem.
w październiku będzie tam miał wesele mój brat, byłam tam na kilku zorganizowanych przez znajomych imprezach o róznym charakterze( komunia i bal na zakonczenie studiów - bal stomatologów)
sala jest naprawdę piekna, komfortowo i elegancko urządzona, jedzenie pycha, super podane. jedynym minusem jest podwórko, ale w sumie podczas imprezy się z niego nie korzysta... z ręką a sercu polecam... mój brat będzie miał w tej sali wesele w tym roku.
ja zwracałam uwage przede wszystkim na wielkość sali, a ta jest duża. mam świra na punkcie parkietu, a tu jest i to piekny... no i pokoje dla gości - bo mamy rodzine przyjezdną:) pokoje super, żaden PRL. klima, piekne łazienki itd... generalnie jestem na tak... aha, zapomniałam dodać, że brat płaci 140 zł /osoba (z poprawinami+30zł/os) +3500zł za wynajem sali.

szczako 

Wysłany: 2007-07-30, 07:46   

bruni napisał/a:
nie wiem czemu, nie mogę zagłosować w ankiecie, więc napiszę...

W tej sprawie odsyłam do tego wątku:
http://lodz.forumslubne.p...p=105057#105057

nasz blog

bruni

Wysłany: 2007-07-30, 21:56   

rozumiem, przeczytałam, ale wydaje mi się to co najmniej dziwne i niesprawiedliwe...

**FifthAvenue 

Wysłany: 2008-09-10, 20:07   

Byłam, widziałam :-)
Strasznie ciężko oceniać salę na weselu u bardzo dobrych znajomych, ale spróbuję ;-)

Według mnie sala wygląda o wiele lepiej na zdjęciach.
Sama w sobie jest dosyć "pusta" - co nie znaczy że brzydka.

PLUSY
-Jest taras z ławeczkami - można wyjść odsapnąć po tańcach albo się przewietrzyć.
- parkiet do tańca bardzo dobry - ja zawsze zwracam uwagę jak dobra jest przyczepność do podłoża w szpilkach :-) A tam jest dobra
- jest "niższy poziom" - na weselu, na którym byłam tam stały stoły z ciastem, kawka, herbatka - i stoliczki - można było spokojnie sobie usiąść i napić się czegoś gorącego
- jedzonka było sporo, ja na pewno głodna nie byłam :-) Pyszny tort. I jadłam tylko ciepłe dania :-)

MINUSY
- nie wiem na jaką liczbę gości jest przewidywana ta sala, ale nie polecam robić tam bardzo dużych wesel
- klimatyzacja troszkę szwankowała (a może jej nie było ? nie wiem) Osobiście mi to nie przeszkadzało, bo nie zmęczyłam się w tańcu jakoś specjalnie i ogólnie jestem ciepłolubna, ale panowie niemal od razu rozbierali się z marynarek.
- nie było szatni (może ze względu na porę roku) - niby nie była potrzebna, ale nie wiadomo było co zrobić z prezentami, a panie z obsługi tez nie bardzo miały pomysł

*Malwina 

Wysłany: 2008-12-20, 23:16   

Byłam tam na dwóch weselach w tym roku. Za każdym razem stoły inaczej były ustawione.
Na jednym weselu bawiłam się bardzo fajnie a na drugim kiepsko. Więc jak widać wszystko zależy od ludzi, atmosfery i orkiestry ;-)
Przepyszne jedzenie, mało miejsca w sumie jest do tańczenie jak wesele jest na sporo osób. No i ta orkiestra, ukryta na balkoniku :roll:

www.humbaczek.blog.onet.pl
23 czerwca 2007 :D

*katkrys 
szalona ożeniona

Wysłany: 2009-05-20, 14:00   

Ja w Igraszce bawiłam się na weselu u przyjaciół w 2007 roku gdy właściwie sala była nowością i nie miała obsługi gastronomicznej......
Fabryczny klimat i to industrialne podwórko zrobiło na mnie największe wrażenie.....przecież taka właśnie jest Łódź,jej historia i jej korzenie.....Oboje z Moim Narzeczonym doceniamy to najbardziej szczególnie teraz,gdy przyszło nam pracować poza Naszym Rodzinnym Miastem.....
I już wtedy zdecydowałm, że jeżeli kiedykolwiek będę miała wesele to właśnie w tym miejscu i nigdzie indziej....(a wtedy nawet nie miałam cienia nadzieji na jakiekolwiek zamążpójście....).Dlatego po obejrzeniu kilku ofert internetowych sal gdzie feria barw i kolorów wystroju porażała swoją krzykliwością a ilość balonów i innych kiczowatych dekoracji,które tworzyły przerost formy nad treścią........nie zmieniliśmy Swoich decyzji.
I może dzięki temu,że upłynęły dwa lata, będziemy mogli cieszyć się urokami sali razem z pełną obsługą......
Już półtora roku przed chciałam zarezerwować termin ale właścicielka powiedziała mi,że dopiero w następnym roku przyjmuje rezerwacje na 2010 rok.
Umówiliśmy się na spotkanie i po wpłaceniu zaliczki "zaklepaliśmy" nasz upragniony 26.06.2010.
Właścicielka bardzo sympatyczna, konkretna i rzeczowa.....podpowiadała nam różne warianty co do których mieliśmy wątpliwości,odpowiadała na wszystkie pytania....
Nas bardzo ucieszyło,że oprócz alkoholu i stołu wiejskiego(który można "dokupić" od sali) jest wszystko w cenie........nawet kieliszki do tłuczenia i tort,5 ciepłych posiłków(do wyboru) no i mamy apartament z przeszklonym na całą ścianę prysznicem.... :lol:
Cena jednak jest dość wysoka(no ale to przyszły rok!)...no cóż myślę,że jest porównywalna do innych lokali a skoro jest ustalona jakaś stawka to nie jest wzięta z kosmosu tylko obejmuje konkretne rzeczy,a jakość i zakres usług przecież wiadomo że kosztuje.....rozumiem też,że nie należy popadać w paranoję,ale każdy ma swoje priorytety jeżeli chodzi o wesele i ślub i dla każdego jest ważne co innego...a przecież oferta lokali jest teraz tak duża na rynku,że każdy powinien coś znaleźć dla siebie w cenie takiej jak komu pasuje......
Dla nas jesteśmy najważniejsi My sami i to co się nam podoba.....a dla nas sala+ dobre jedzenie+ super orkiestra to najważniejsze składniki naszego wesela....
Jakby ktoś chciał dokładniejszych info o sali to służę pomocą.......

mima 

Wysłany: 2009-09-02, 21:44   

ja mam swoje wesele za 2 dni więc z pewnością podzielę się swoimi spostrzeżeniami.
Generalnie to była pierwsza a za razem ostatnia sala jaką obejrzeliśmy z narzeczonym. Urzekła nas swoim niepowtarzalnym klimatem,elegancją i prostotą. Właśnie taką sobie zamarzyliśmy - bez zbędnego przepychu,ozdób i balonów itp więc nie było sensu szukać dalej.
CDN.............. :lol:

*katkrys 
szalona ożeniona

Wysłany: 2009-09-10, 19:23   

mima, to super, że podobała się ta sala tak samo jak nam....
Daj znać jak było...ciekawa jestem bo zamiast pani Joasi jest ktoś od niej z rodziny...Fajni ludzie??? I jak mieliście wszystko zorganizowane??????.....Pisz!!!!!!!!!!!!PLS

mima 

Wysłany: 2009-09-14, 16:16   

Katkrys przepraszam że tak późno ale musiałam trochę ochłonąć po weselichu :)
Ogólne wrażenie bardzo dobre, zarówno wg naszej jak i opinii gości.
My w zasadzie nic nie narzucaliśmy obsłudze. Myślę, że mają doświadczenie w tym co robią i najlepiej potrafią pokierować całą imprezą. Bardzo dobrze przebiegała również ich współpraca z orkiestrą, więc obyło się bez wpadek.
Dekorację sali stanowiły tylko kwiaty na stołach i świece po bokach, nam się tak podobało, prosto i skromnie.
Na powitanie był szampan z malinką w środku - bardzo efektownie to wyglądało.
Potem obiad, my wybraliśmy tradycyjne potrawy żeby trafić w gust większości gości. W kwestii jedzenia to niewiele mogę powiedzieć gdyż mało zjadłam - z pełną odpowiedzialnością na pewno polecam krem z pieczarek i żurek :)
Do roznoszenia alkoholu i napoi gazowanych wzięliśmy osobę z obsługi (dodatkowo płatną). Myślę że to był dobry pomysł, gdyż zależało nam żeby nasi tatusiowie też się bawili a nie ciągle chodzili i sprawdzali czy nie ma pustych butelek.
Tort był pyszny, bardzo lekki z bitą śmietaną i owocami podany na stojaku w kształcie roweru :) Ciasta również rewelacyjne, wszystkim gościom smakowały.
My mieliśmy tańce i stoły na sali głównej. Bardzo ten pomysł ucieszył orkiestrę gdyż mieli lepszy kontakt z ludźmi.
Na małej sali w dole stały ciasta, owoce, kawa i herbata. Ustawionych było również kilka stolików przy których można było na spokojnie usiąść zjeść słodkości i porozmawiać.
Do dyspozycji mieliśmy również apartament małżeński z oszkolną ścianą a za nią prysznic. Wyglądało to przepięknie, aż żałuję że nie skorzystaliśmy z niego :cry:
Jeśli chodzi o organizatorów to przyznaję że miałam z początku trochę obiekcje czy sobie poradzą i odnosiłam wrażenie że są zagubieni i mają niewielkie pojęcie co do czego.
Na szczęście Basia z Marcinem okazali się bardzo fajnymi młodymi ludźmi, złapaliśmy dobry kontakt i naszą współpracę oceniam na 6+ :-D Z niczym nie robili problemów a wręcz sami proponowali pomoc w zakupie napoi i alkoholu.
Po weselu jedzenie które zostało mieliśmy posegregowane i zapakowane w jednorazowe naczynia.
Reasumując, ja jestem bardzo zadowolona z całej imprezy, do organizatorów nie mam żadnych zastrzeżeń, wesele było super, a goście wyszli zadowoleni :mrgreen:

*kaledonia 

Wysłany: 2009-09-20, 21:11   

Sala bardzo fajna na wesele.

Niedawno moi rodzice się tam bawili jako goście i podobało im się. Przyjęcie było skromne,ale byli naprawdę pod wrażeniem, a są bardzo wymagający ;)
To nie było duże wesele tak 80 max , więcej to byłby ścisk.

wystrój 5
jedzenie 4 ze względu na ilość
muzyka 3 (nie podobał się DJ,ale to nei sali już kwestia ;) )

singielka

madzia i marek 
madzia&marek

Wysłany: 2010-01-09, 18:20   

Ta sala też mi się podoba ale jeszcze się namyślamy czy ją wybrać.

*katkrys 
szalona ożeniona

Wysłany: 2010-01-12, 11:41   

Ja po sobocie po raz kolejny upewniłam się w swoim wyborze.....przedefilowałam po sali i stwierdzilismy że będzie Pięknie!!!!
Zobaczyliśmy ten apartament dla Nowożeńców :buja w oblokach: ...i już od razu chcieliśmy tam zostać... :oops:
Już nie mogę się doczekać!!!! :tup:

madzia i marek 
madzia&marek

Wysłany: 2010-01-13, 11:43   

Tak tet apartament robi wrażenie naprawdę ciekawy pomysł. :-P

*katkrys 
szalona ożeniona

Wysłany: 2010-01-13, 12:06   

madzia i marek napisał/a:
Tak tet apartament robi wrażenie naprawdę ciekawy pomysł

I sama sala tez jest dla mnie jak marzenie....... :buja w oblokach:

madzia i marek 
madzia&marek

Wysłany: 2010-01-19, 15:56   

Sama sala też jest ładna troszkę budynki obok szpecą ale ogólnie bardzo ładnie.

*katkrys 
szalona ożeniona

Wysłany: 2010-02-03, 16:37   

Po odbytym balu karnawałowym na "naszej" sali już nie możemy się wprost doczekać naszego Wesela...dekoracje były przepiękne, jedzenie bardzo smaczne i profesjonalna, miła obsługa!!!!! :mrgreen:

ania_w 

Wysłany: 2010-02-04, 20:44   

a jak są z terminami?
jeszcze tam nie bylismy, ale jak czytam musi być swietnie! Co z jedzeniem- mozna samemu coś zaproponować czy menu jest sztywne?

*katkrys 
szalona ożeniona

Wysłany: 2010-02-08, 15:49   

ania_w napisał/a:
a jak są z terminami?

Terminy masz na stronie www.igraszka.net w zakładce terminy!!! Ale z rokiem biezącym może byc problem myślę.... :-/

ania_w napisał/a:
Co z jedzeniem- mozna samemu coś zaproponować czy menu jest sztywne?

Jest lista do wyboru ale potraw jest tyle rodzajów że my zwariowaliśmy i sami nie wiemy co wybrać.....
Propozycje też są przyjmowane i realizowane....generalnie co chcecie to macie.....

*Madzik 
poślubiona

Wysłany: 2010-02-09, 11:49   

zdam relację o sali po weselu Kat :)

Odpowiedz do tematu