Temat, w którym możemy wymienić się opiniami na temat sali weselnej IGRASZKA w Łodzi przy ul. Kilińskiego.
Strona www: http://www.igraszka.net/
Zapraszam
Dodałam ankietę.
Proszę o ocenę sali (za tzw. "całokształt").
O udział w ankiecie proszę wyłącznie osoby, które osobiście bawiły się w danym miejscu (najlepiej jako organizatorzy imprezy).
Skala ocen jak w szkole - od 1 (minimum) do 6 (maksimum).
Dziękuję
Alma_
nie wiem czemu, nie mogę zagłosować w ankiecie, więc napiszę...
od razu bez ogródek, że sala należy do osób, które są mi bliskie, ale właścicielem nie jestem.
w październiku będzie tam miał wesele mój brat, byłam tam na kilku zorganizowanych przez znajomych imprezach o róznym charakterze( komunia i bal na zakonczenie studiów - bal stomatologów)
sala jest naprawdę piekna, komfortowo i elegancko urządzona, jedzenie pycha, super podane. jedynym minusem jest podwórko, ale w sumie podczas imprezy się z niego nie korzysta... z ręką a sercu polecam... mój brat będzie miał w tej sali wesele w tym roku.
ja zwracałam uwage przede wszystkim na wielkość sali, a ta jest duża. mam świra na punkcie parkietu, a tu jest i to piekny... no i pokoje dla gości - bo mamy rodzine przyjezdną:) pokoje super, żaden PRL. klima, piekne łazienki itd... generalnie jestem na tak... aha, zapomniałam dodać, że brat płaci 140 zł /osoba (z poprawinami+30zł/os) +3500zł za wynajem sali.
Byłam, widziałam
Strasznie ciężko oceniać salę na weselu u bardzo dobrych znajomych, ale spróbuję
Według mnie sala wygląda o wiele lepiej na zdjęciach.
Sama w sobie jest dosyć "pusta" - co nie znaczy że brzydka.
PLUSY
-Jest taras z ławeczkami - można wyjść odsapnąć po tańcach albo się przewietrzyć.
- parkiet do tańca bardzo dobry - ja zawsze zwracam uwagę jak dobra jest przyczepność do podłoża w szpilkach A tam jest dobra
- jest "niższy poziom" - na weselu, na którym byłam tam stały stoły z ciastem, kawka, herbatka - i stoliczki - można było spokojnie sobie usiąść i napić się czegoś gorącego
- jedzonka było sporo, ja na pewno głodna nie byłam Pyszny tort. I jadłam tylko ciepłe dania
MINUSY
- nie wiem na jaką liczbę gości jest przewidywana ta sala, ale nie polecam robić tam bardzo dużych wesel
- klimatyzacja troszkę szwankowała (a może jej nie było ? nie wiem) Osobiście mi to nie przeszkadzało, bo nie zmęczyłam się w tańcu jakoś specjalnie i ogólnie jestem ciepłolubna, ale panowie niemal od razu rozbierali się z marynarek.
- nie było szatni (może ze względu na porę roku) - niby nie była potrzebna, ale nie wiadomo było co zrobić z prezentami, a panie z obsługi tez nie bardzo miały pomysł
_________________ DON'T HATE ME BECAUSE I'M BEAUTIFUL.HATE ME BECAUSE YOUR MAN THINKS I AM !
Byłam tam na dwóch weselach w tym roku. Za każdym razem stoły inaczej były ustawione.
Na jednym weselu bawiłam się bardzo fajnie a na drugim kiepsko. Więc jak widać wszystko zależy od ludzi, atmosfery i orkiestry
Przepyszne jedzenie, mało miejsca w sumie jest do tańczenie jak wesele jest na sporo osób. No i ta orkiestra, ukryta na balkoniku
Ja w Igraszce bawiłam się na weselu u przyjaciół w 2007 roku gdy właściwie sala była nowością i nie miała obsługi gastronomicznej......
Fabryczny klimat i to industrialne podwórko zrobiło na mnie największe wrażenie.....przecież taka właśnie jest Łódź,jej historia i jej korzenie.....Oboje z Moim Narzeczonym doceniamy to najbardziej szczególnie teraz,gdy przyszło nam pracować poza Naszym Rodzinnym Miastem.....
I już wtedy zdecydowałm, że jeżeli kiedykolwiek będę miała wesele to właśnie w tym miejscu i nigdzie indziej....(a wtedy nawet nie miałam cienia nadzieji na jakiekolwiek zamążpójście....).Dlatego po obejrzeniu kilku ofert internetowych sal gdzie feria barw i kolorów wystroju porażała swoją krzykliwością a ilość balonów i innych kiczowatych dekoracji,które tworzyły przerost formy nad treścią........nie zmieniliśmy Swoich decyzji.
I może dzięki temu,że upłynęły dwa lata, będziemy mogli cieszyć się urokami sali razem z pełną obsługą......
Już półtora roku przed chciałam zarezerwować termin ale właścicielka powiedziała mi,że dopiero w następnym roku przyjmuje rezerwacje na 2010 rok.
Umówiliśmy się na spotkanie i po wpłaceniu zaliczki "zaklepaliśmy" nasz upragniony 26.06.2010.
Właścicielka bardzo sympatyczna, konkretna i rzeczowa.....podpowiadała nam różne warianty co do których mieliśmy wątpliwości,odpowiadała na wszystkie pytania....
Nas bardzo ucieszyło,że oprócz alkoholu i stołu wiejskiego(który można "dokupić" od sali) jest wszystko w cenie........nawet kieliszki do tłuczenia i tort,5 ciepłych posiłków(do wyboru) no i mamy apartament z przeszklonym na całą ścianę prysznicem....
Cena jednak jest dość wysoka(no ale to przyszły rok!)...no cóż myślę,że jest porównywalna do innych lokali a skoro jest ustalona jakaś stawka to nie jest wzięta z kosmosu tylko obejmuje konkretne rzeczy,a jakość i zakres usług przecież wiadomo że kosztuje.....rozumiem też,że nie należy popadać w paranoję,ale każdy ma swoje priorytety jeżeli chodzi o wesele i ślub i dla każdego jest ważne co innego...a przecież oferta lokali jest teraz tak duża na rynku,że każdy powinien coś znaleźć dla siebie w cenie takiej jak komu pasuje......
Dla nas jesteśmy najważniejsi My sami i to co się nam podoba.....a dla nas sala+ dobre jedzenie+ super orkiestra to najważniejsze składniki naszego wesela....
Jakby ktoś chciał dokładniejszych info o sali to służę pomocą.......
ja mam swoje wesele za 2 dni więc z pewnością podzielę się swoimi spostrzeżeniami.
Generalnie to była pierwsza a za razem ostatnia sala jaką obejrzeliśmy z narzeczonym. Urzekła nas swoim niepowtarzalnym klimatem,elegancją i prostotą. Właśnie taką sobie zamarzyliśmy - bez zbędnego przepychu,ozdób i balonów itp więc nie było sensu szukać dalej.
CDN..............
mima, to super, że podobała się ta sala tak samo jak nam....
Daj znać jak było...ciekawa jestem bo zamiast pani Joasi jest ktoś od niej z rodziny...Fajni ludzie??? I jak mieliście wszystko zorganizowane??????.....Pisz!!!!!!!!!!!!PLS
Katkrys przepraszam że tak późno ale musiałam trochę ochłonąć po weselichu
Ogólne wrażenie bardzo dobre, zarówno wg naszej jak i opinii gości.
My w zasadzie nic nie narzucaliśmy obsłudze. Myślę, że mają doświadczenie w tym co robią i najlepiej potrafią pokierować całą imprezą. Bardzo dobrze przebiegała również ich współpraca z orkiestrą, więc obyło się bez wpadek.
Dekorację sali stanowiły tylko kwiaty na stołach i świece po bokach, nam się tak podobało, prosto i skromnie.
Na powitanie był szampan z malinką w środku - bardzo efektownie to wyglądało.
Potem obiad, my wybraliśmy tradycyjne potrawy żeby trafić w gust większości gości. W kwestii jedzenia to niewiele mogę powiedzieć gdyż mało zjadłam - z pełną odpowiedzialnością na pewno polecam krem z pieczarek i żurek
Do roznoszenia alkoholu i napoi gazowanych wzięliśmy osobę z obsługi (dodatkowo płatną). Myślę że to był dobry pomysł, gdyż zależało nam żeby nasi tatusiowie też się bawili a nie ciągle chodzili i sprawdzali czy nie ma pustych butelek.
Tort był pyszny, bardzo lekki z bitą śmietaną i owocami podany na stojaku w kształcie roweru Ciasta również rewelacyjne, wszystkim gościom smakowały.
My mieliśmy tańce i stoły na sali głównej. Bardzo ten pomysł ucieszył orkiestrę gdyż mieli lepszy kontakt z ludźmi.
Na małej sali w dole stały ciasta, owoce, kawa i herbata. Ustawionych było również kilka stolików przy których można było na spokojnie usiąść zjeść słodkości i porozmawiać.
Do dyspozycji mieliśmy również apartament małżeński z oszkolną ścianą a za nią prysznic. Wyglądało to przepięknie, aż żałuję że nie skorzystaliśmy z niego
Jeśli chodzi o organizatorów to przyznaję że miałam z początku trochę obiekcje czy sobie poradzą i odnosiłam wrażenie że są zagubieni i mają niewielkie pojęcie co do czego.
Na szczęście Basia z Marcinem okazali się bardzo fajnymi młodymi ludźmi, złapaliśmy dobry kontakt i naszą współpracę oceniam na 6+ Z niczym nie robili problemów a wręcz sami proponowali pomoc w zakupie napoi i alkoholu.
Po weselu jedzenie które zostało mieliśmy posegregowane i zapakowane w jednorazowe naczynia.
Reasumując, ja jestem bardzo zadowolona z całej imprezy, do organizatorów nie mam żadnych zastrzeżeń, wesele było super, a goście wyszli zadowoleni
Niedawno moi rodzice się tam bawili jako goście i podobało im się. Przyjęcie było skromne,ale byli naprawdę pod wrażeniem, a są bardzo wymagający
To nie było duże wesele tak 80 max , więcej to byłby ścisk.
wystrój 5
jedzenie 4 ze względu na ilość
muzyka 3 (nie podobał się DJ,ale to nei sali już kwestia )
Ja po sobocie po raz kolejny upewniłam się w swoim wyborze.....przedefilowałam po sali i stwierdzilismy że będzie Pięknie!!!!
Zobaczyliśmy ten apartament dla Nowożeńców ...i już od razu chcieliśmy tam zostać...
Już nie mogę się doczekać!!!!
Po odbytym balu karnawałowym na "naszej" sali już nie możemy się wprost doczekać naszego Wesela...dekoracje były przepiękne, jedzenie bardzo smaczne i profesjonalna, miła obsługa!!!!!
Terminy masz na stronie www.igraszka.net w zakładce terminy!!! Ale z rokiem biezącym może byc problem myślę....
ania_w napisał/a:
Co z jedzeniem- mozna samemu coś zaproponować czy menu jest sztywne?
Jest lista do wyboru ale potraw jest tyle rodzajów że my zwariowaliśmy i sami nie wiemy co wybrać.....
Propozycje też są przyjmowane i realizowane....generalnie co chcecie to macie.....