Wysłany: 2010-01-29, 18:19 Zaproszenia z nadrukiem czy wypisywane recznie?
Dostalismy w tym roku <juz!> 6 zaproszen na slub i widze, ze niektore sa wypisywane recznie, niektore maja wydrukowane imie i nazwisko goscia, a na innych imienia i nazwiska nie ma, bo znajduje sie na kopercie.
Jak to bylo/bedzie u Was?
Czy wydrukowane podobaja sie Wam bardziej, czy jestescie za tradycyjna metoda wypisywania imienia i nazwiska recznie?
my mieliśmy drukowane, z personalizacją i takie mi się podobają najbardziej.
Wypisywane - tylko jeśli ktoś umie naprawdę bardzo ładnie, elegancko pisać.
My też mieliśmy drukowane odrazu z imionami i nazwiskami zapraszanych gości tak nam się bardziej podobało, oprócz tego na kopercie też mieliśmy personalizacje zgadzam się z Ancią, że
Ancia napisał/a:
Wypisywane - tylko jeśli ktoś umie naprawdę bardzo ładnie, elegancko pisać
My robiliśmy zaproszenia sami i było dość ciężko dopasować cały druk na zaproszeniu tak, by zmieściły się imiona i nazwiska gości. Dlatego na samych zaproszeniach personalizacji nie było. Na kopertach natomiast imiona i nazwiska drukowaliśmy
Na rok przed naszym ślubem otrzymaliśmy natomiast zaproszenie, na którym podobnie jak u nas personalizacja była tylko na kopercie. Były one wypisywane ręcznie i niestety okropnie to wyglądało, bo pismo krzywe i niechlujne. Nie wspomnę już o tym, że dość bliska osoba z rodziny mojego męża nie wpisała mojego imienia i nazwiska (mimo tego, że wiedziała, że za rok tez się pobieramy), ale napisała " z osobą toważyszącą".
U nas jest puste miejsce na nazwiska gości i ja je wypisuę ręcznie plus na kopercie też wpisuję to samo co w zaproszenie...wydaję mnie się , że umiem " naprawdę bardzo ładnie, elegancko pisać" i bardzo lubię "ręcznie pisać".