Wysłany: 2006-12-07, 16:02 Jak zamieszczać zdjęcia...
1. wchodzimy na strone www.imageshack.us
2. klikamy w przegladaj i wybieramy zdjecie ktore chcemy zaladowac na serwer
3. klikamy w HOST IT
4. zaznaczamy link opisany jako : Direct link to image
5. wklejamy go w post
6. jesli chcemy by zdjecie ladowalo sie odrazu to przed linkiem wpisujemy [img] i na koncu linka [/img]
Jeśli mamy doczynienia ze zdjęciem we flashu lub z innych przyczyn nie umiemy go zapisać:
1. obrazek na ekranie - klikamy PrintScreen
2. otwieramy Paint i klikamy ctrl+v
3. zaznaczamy fragment, o który nam chodzi i klikamy ctrl+c
4. otwieramy nowego Painta i klikamy ctrl+v
5. Zapisz jako... nadajemy nazwę i zmieniamy typ na .jpg zapisując na dysku
I dalej już normalnie:
6. otwieramy www.fotosik.pl / www.imageshack.us lub podobną stronę
7. ładujemy zdjęcie
8. kopiujemy podany link do zjęcia i wklejamy tutaj między [img] [/img]
Fif, ja po załadowaniu jak sie otwiera na dole takie malutkie okienko ze zdjeciem (miniaturka), klikam w to okienko i otwiera mi sie duze zdjecia.. klikam na nim prawym, robie "kopiuj adres obrazka" i juz potem normalnie wklejam na forum przez "Img".. forum samo zmniejsza w okienku posta..
dzięki Już się naumiałam
Fotosik kiedyś zadziałał, ale też mi wychodziły małe zdjęcia. Poza tym tam chyba trzeba się rejestrować i ja to nawet zrobiłam, ale już nie pamiętam hasła
_________________ DON'T HATE ME BECAUSE I'M BEAUTIFUL.HATE ME BECAUSE YOUR MAN THINKS I AM !
na fotosiku można i bez hasła, i dalej robię tak, jak 555. Albo wybieram "link do zdjęcia w pełnych rozmiarach", otwieram je, prawym przyciskiem myszy i kopiuję adres obrazka.
minia113, ja zmniejszam rozmiar zdjęcia w infran view. Można go pobrać za darmo Otwieram zdjecie za pomocą infran view, klikam na Image-->Resize/Resample i wybieram rozmiar zdjęcia. Zazwyczaj 800x600 lub 640x480, następnie zapisuje jako i gotowe zdjęcie zmniejszone
i dalej:
Zbychu napisał/a:
1. wchodzimy na strone www.imageshack.us
2. klikamy w przegladaj i wybieramy zdjecie ktore chcemy zaladowac na serwer
3. klikamy w HOST IT
4. zaznaczamy link opisany jako : Direct link to image
5. wklejamy go w post
6. jesli chcemy by zdjecie ladowalo sie odrazu to przed linkiem wpisujemy [img] i na koncu linka [/img]